Salamifyllda kycklingrullader

Serverar: 4 portioner

Gott med risotto till.

Ingredienser

  • 700 g kycklingfile i tunna skivor
  • 100 g philadelphiaost
  • 8 salamiskivor
  • 24 färska basilikablad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 hackad gul lök
  • 3 dl avorioris
  • 1 msk olja
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Bred färskost på varje kycklingskiva. Halvera salamiskivorna och fördela dem och basilikan på osten. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Salta och peppra.
    2. Bryn rullarna runtom. Slå på 2 dl vatten. Låt sjuda under lock i 10-15 minuter. Tag upp rullarna
    3. Sås: Häll balsamvinäger i stekpannan. Låt koka tills hälften återstår. Sila ner i en kastrull. Smaka av med salt och peppar och lite honung. Red av med ev. lite maizena.
    4. Risotto: Fräs lök och ris i olja någon minut. Häll i lite buljong , rör om och låt koka in. Upprepa tills all buljong använts. Vänd ner osten och servera direkt till kycklingen med sås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben