Salamifylld fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör
  • 50 g salami i tunna skivor
  • 6 - 7 st marinerade soltorkade tomater
  • 2 dl vispgrädde (jag föredrar matlagningsgrädde)
  • 2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra köttet. Bryn filén i en het stekpanna så att det får färg. Skär djupa skåror i köttet med ca 1,5 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg köttet i en ungssäker form. Vispa ihop grädde och tomatpuré och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min.
    2. I orginalreceptet används vispgrädde men jag tycker att det blir lite väl fett eftersom salamin fettar ur sig en del. Matlagningsgrädde föredrar jag.
    3. Jag råstekte lite potatis, morötter och sockerärter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben