Sallad med ägg, räkor och lax

Serverar: 1 portioner

Denna röra kan också användas som garnering på ägghalvor till påskbuffén. Då räcker den till 4 ägghalvor.

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 bit gurka
  • Blandad sallad
  • ½ tsk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 hårdkokt ägg
  • Röra
  • 25 g gravad eller rökt lax
  • ½ dl skalade räkor
  • 2 msk minifraiche
  • ½ tsk senap
  • 1 tsk hackad gräslök
  • Tillbehör
  • 1 skiva mörkt bröd
  • Instruktioner

    1. Skala, skiva och lättkoka moroten. Spola den kallt och strö över persilja.
    2. Skiva gurkan. Blanda sallad, morot, gurka och olja. Salta och peppra.
    3. Skala ägget och dela det i halvor. Hacka laxen och blanda ihop röran. Lägg upp salladen på en tallrik. Lägg på röran och ägghalvorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben