Sallad med grillade persikor

Serverar: 4 portioner

En persikosöt sallad med smak från grillen blandat med ost, knapriga valnötter och oliver.

Ingredienser

  • 4 persikor
  • 1 msk Arla smör- & rapsolja
  • 2 avokado
  • 1 färsk gul lök
  • 1 liter blandad riven sallad
  • 1/2 dl valnötter
  • 1/2 dl små svarta oliver
  • Pressad saft av 1/2 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150 g Apetina fetaost
  • 2 1/2 dl Kelda kall sås Ginger & Rosemary
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och skär persikorna i stora klyftor. Pensla dem med smör- & rapsolja.
    2. Grilla över glöd eller stek dem några minuter på varje sida. Kärna ur och skär avokado i bitar. Skiva löken tunt. Lägg salladen på ett fat. Lägg på persikor, avokado, lök, valnötter och oliver. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Smula över osten och servera med såsen. Tips! Använd gärna en burk Apetina i olja med provensalska kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben