Sallad med kallrökt lax

Serverar: 4 portioner

Denna läckra sallad med färsk sparris, sockerärter, kallrökt lax och krispig sallad passar perfekt som en lätt lunch.

Ingredienser

  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 knippe sparris
  • 5 dl sockerärter
  • 1 huvud bladsallad
  • 2 ½ dl ärtskott
  • 300 g kallrökt lax
  • Citronklyftor till servering
  • Instruktioner

    1. Blanda citronsaft och olivolja i en skål eller burk med lock. Krydda med salt och svartpeppar och blanda eller skaka väl. Ställ åt sidan.
    2. Ansa sparrisen och sockerärterna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i sparrisen. Låt koka 5 minuter och lägg i sockerärterna. Låt koka ytterligare 2 minuter. Låt rinna av väl och spola i kallt vatten. Skär sparrisen i 3-4 cm bitar. Strimla sockerärterna på diagonalen.
    3. Ansa salladen och ta av de inre fina bladen och lägg upp dem på ett fat. Strimla resten av salladen fint. Lägg upp strimlad sallad, sockerärter och sparris i grupper på fatet. Strö över ärtskotten.
    4. Skiva laxen tunt och skär skivorna i 2-3 cm breda strimlor. Fördela laxen ovanpå sallad och grönsaker. Ringla över dressingen precis före servering och servera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Somriga sallader
    Sallader är så tacksamma för de kan varieras i det oändliga. Bara fant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben