Sallad med rökt lax och fikon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vacker att se på och underbar att äta. Använd de salladsblad du själv gillar eller hittar för dagen. Våra favoriter är macheknippen, romansallad och bladspenat.

Ingredienser

  • 150 g salladsblad, ex mache, roman och krispsallad
  • 300 g kallrökt lax i tunna skivor, eller gravad lax
  • 4 färska fikon
  • 2 avokados
  • 10 cocktailtomater
  • 1 dl valnötskärnor
  • Dressing
  • 2 limefrukter, saften av
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm chiliflakes
  • Dekoration
  • 2 limefrukter i klyftor
  • Instruktioner

    1. Blanda först dressingen genom att röra ihop saften från limefrukterna med honung och chiliflakes.
    2. Täck ett fat med salladsbladen. Dela laxen i mindre bitar och fördela över fatet. Dela fikonen i kvartar och lägg på. Gröp ur och skiva avokados och placera ut. Lägg på tomaterna och strö över valnötterna. Häll över dressingen och dekorera med limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben