Salladsfat med kokt fisk

Serverar: 4 portioner

Gott som lättare lunch

Ingredienser

  • 1 pkt djupfryst, tinad rödspättafilé, ca 400 g
  • Salt
  • Citron
  • Hel vitpeppar
  • Lagerblad
  • 1 burk musslor i vatten
  • Det vita från 2 purjolökar
  • 1 röd paprika
  • 1-2 stänglar blekselleri
  • ½ påse djupfrysta, tinade ärter
  • Currydressing
  • 1½ dl majonnäs
  • 1½ dl grädde
  • ½ dl tomatjuice
  • ½-1 tsk curry
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp 2½ dl vatten med 1 tsk salt, 1 msk pressad citron, 4 vitpepparkorn och ½ lagerblad. Lägg fiskfiléerna dubbelvikta i spadet och sjud dem 5-8 minuter. Låt fisken kallna i spadet, ca 30 minuter.
    2. Häll upp musslorna i en sil och låt dem rinna av. Strimla purjolök, paprika och blekselleri.
    3. Arrangera ärter och övriga salladsingredienser dekorativt på ett fat eller i en skål och ställ den svalt till serveringen.
    4. Blanda samman dressingen och smaka av den väl. Duscha en aning curry också över fisken på salladsfatet och servera salladen med dressingen separat.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben