Salladsfat med lax- och avokadoröra

Serverar: 6 portioner

Blir godare av att "stå till" sig en stund i kylen. Tips: sallad och rädisor blir krispiga av att ligga i kallt vatten, löken mildare.

Ingredienser

  • 500 g kallrökt lax
  • 1 gurka
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa gräslök
  • 2 avokadofrukter
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • 1 krm svartpeppar
  • Sallad
  • 1 1/2 liter olika salladssorter
  • 100 g färska sockerärtor
  • 1 gul eller röd lök
  • 1 knippa rädisor
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Gör först salladen. Skölj salladsbladen, dela dem eventuellt i mindre bitar. Skala löken och skär i skivor. Dela rädisor och sockerärtor i bitar Lägg alla ingredienserna i iskallt vatten i 30 minuter.
    2. Skär laxen i skivor och sedan i bitar. Dela gurkan på längden, ta bort kärnhuset och skär gurkan i tärningar. Hacka dill och gräslök. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar.
    3. Smaksätt ceme fraiche med senap och peppar. Blanda ner lax, gurka, avokado, dill och gräslök.
    4. Låt salladen rinna av och blanda ner olja och salt. Lägg upp salladen på ett fat. Servera med lax -och avokadoröran. Servera gärna ett gott bröd också tll.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben