Salladsfat med lax- och avokadoröra
Blir godare av att "stå till" sig en stund i kylen.
Tips: sallad och rädisor blir krispiga av att ligga i kallt vatten, löken mildare.
Ingredienser
500 g kallrökt lax
1 gurka
1 knippa dill
1 knippa gräslök
2 avokadofrukter
3 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
1 krm svartpeppar
Sallad
1 1/2 liter olika salladssorter
100 g färska sockerärtor
1 gul eller röd lök
1 knippa rädisor
1 msk olja
1/2 tsk salt
Instruktioner
- Gör först salladen. Skölj salladsbladen, dela dem eventuellt i mindre bitar. Skala löken och skär i skivor. Dela rädisor och sockerärtor i bitar Lägg alla ingredienserna i iskallt vatten i 30 minuter.
- Skär laxen i skivor och sedan i bitar. Dela gurkan på längden, ta bort kärnhuset och skär gurkan i tärningar. Hacka dill och gräslök. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar.
- Smaksätt ceme fraiche med senap och peppar. Blanda ner lax, gurka, avokado, dill och gräslök.
- Låt salladen rinna av och blanda ner olja och salt. Lägg upp salladen på ett fat. Servera med lax -och avokadoröran. Servera gärna ett gott bröd också tll.
Liknande recept
Kommentarer (0)