Salladstallrik med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Läcker förrättstallrik med räkor och avocado. Gärna förrätt till Parmesanfylld lövbiff.

Ingredienser

  • 800 g räkor med skal
  • 1 salladshuvud
  • 2 mogna avocado
  • Salt
  • 1 citron
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • 1 bit purjolök i strimlor
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk svensk senap
  • 2 droppar tabasco
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • Rivet apelsinskal
  • Salt
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Rör ihop majonäs och crème fraiche till såsen. Smaksätt med senap, tabasco, apelsinsaft, lite rivet skal och salt. Skölj och torka salladen och lägg några fina blad på varje tallrik. Skala och halvera avocadon och skär i skivor. Krydda med salt, droppa på citronsaft och fördela avdocadoskivorna på salladen. Lägg på räkorna och en sked rom. Strö på strimlad purjolök och servera såsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben