Salsiccia med färskpotatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God och enkel vardagsmat på sommaren

Ingredienser

  • 500 g salsicciakorv (italiensk korv)
  • 800 g färskpotatis
  • 1 dl vatten
  • ½ pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g hela sockerärter
  • 1 gul paprika
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • Ruccola
  • 3 msk flagor av parmesanost
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen knappt färdig och häll av vattnet. Koka upp vatten, citronsaft, olivolja och buljongtärning. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll den heta buljongen över potatisen. Förväll sockerärterna. Skär paprikan i strimlor. Blanda sockerärter, paprika och persilja med potatisen.
    2. Grilla korvarna eller värm dem ca 20 min i 200 graders varm ugn.
    3. Servera potatissalladen med varma korvar, rucolasallad och citronklyfta. Strö över parmesanflagor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben