Salta gifflar

Jättegoda. Har också provat med att lägga i ost som fyllning. Går säkert jättebra med annat också.

Ingredienser

  • 1 pkt jäst 50 g
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl olja
  • 0,5 liter mjölk
  • 12,5 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Ägg
  • Ev flingsalt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader 7-12 minuter.
    2. Blanda jäst och socker. Blanda i resterande ingredienser och låt jäsa i ca 40 minuter.
    3. Obs använd olja på bakborder ej mjöl
    4. Tag upp degen och dela den i 30 bitar. Forma dem till gifflar.
    5. Låt jäsa igen ca 30 minuter.
    6. Pensla med uppvispat ägg.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    32
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben