Salta snurror med pesto

Serverar: 16 portioner

Snurrigt och gott! Byt ut peston mot pizzaingredienser så har du små pizzasnurror.

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk pizzakrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 3/4 dl fiberhusk
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 liten burk pesto, ca 280 g
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Mät upp ljummet vatten i en skål och smula ner jästen. Tillsätt olivolja, pizzakrydda, salt och socker. Rör om tills jästen har löst sig och tillsätt därefter fiberhusk. Vänd ner båda mjölsorterna och blanda om degen kraftigt för hand i 1 minut. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda i rikligt med rismjöl. Du behöver inte vara rädd för att arbeta in för mycket mjöl för degen blir väldigt saftig ändå. Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut all pesto i ett jämnt lager och strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan, som en rulltårta, och skär sedan i skivor.
    4. Lägg varje skiva med snittytan uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper, tryck till med handflatan så att du får en platt bulle. Upprepa tills all deg är uppskuren. Grädda snurrorna ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna helt före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben