Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Serverar: 4 portioner

Enkelt och lyxigt! Cafe de paris kryddsmöret är verkligen pricken över i:et i denna rätt! Kryddsmöret är även gott till andra kötträtter.

Ingredienser

  • 4 skivor lövbiff, ca 500 g
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Saltrostad potatis och palsternacka
  • 500 g palsternacka
  • 500 g färsk eller delikatesspotatis
  • 16 körsbärstomater, gärna på kvist
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Café de Paris kryddsmör
  • 100 g smör
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk worcestersås
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala palsternackorna och skär i mindre bitar om de är stora. Dela potatisarna. Fördela palsternacka, potatis och tomater (på sin kvist) på en plåt. Ringla över oljan och ruska runt plåten. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter. Salta.
    3. Blanda alla ingredienser till kryddsmöret.
    4. Salta och peppra lövbiffen. Stek eller grilla köttskivorna ca 30 sekunder per sida. De ska få fin färg men inte blir torrstekta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben