Sambalfyllda dubbla spättafiléer

Serverar: 4 portioner

Frästa wokgrönsaker, jasminris och citronklyftor passar utmärkt till.

Ingredienser

  • 200 g räkor med skal
  • 100 g färskost
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 600 g spättafiléer
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1-2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka räkorna.
    2. Smaksätt färskosten med sambal oelek och salt. Rör i räkorna och koriandern.
    3. Lägg ut spättafiléerna och fördela räkröran på hälften av dem. Lägg ihop dem två och två.
    4. Vispa upp ägget och vänd filéerna först i ägget och därefter i ströbrödet blandat med lite salt.
    5. Värm oljan i en stekpanna och stek på medelvärme ca 3 minuter per sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben