Spättafiléer med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gott med fisk och räkor till middag

Ingredienser

  • 600 g rödspättafiléer
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 dl fiskbuljong
  • 1/2 dl matlagningsgrädde max 15 %
  • 1 msk maizenaredning för ljusa såser
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • 1 burk räkor i lake, 360 g
  • 1/2 dl hackad dill
  • Instruktioner

    Tina fisken om den är fryst. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i oljan i en panna. Tillsätt buljongen och grädden, låt det koka några minuter. Strö över maizenaredningen och koka 1 minut. Vik spättan bubbel. Lägg ner den i såsen och krydda. Sjud 3-5 minuter. Låt räkorna rinna av och lägg dem på fisken. Strö över dillen. Servera med ris eller pasta, haricots verts och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 25 april 2008

    Hej jag har provat ditt recept på fisk med räkor, och den var god. Lägger in bilder, hoppas du inte misstycker. Mvh Yngve

    LELIS 7 mars 2013

    Mycket gott! Kan verkligen rekomenderas, hustrun blev förvånad fast jag alltid lagar mat så sa hon att detta var 10 poäng av 10 möjliga så detta blir receptskrivarens poäng! TACK!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben