Sambalkryddade räkor

Serverar: 6 portioner

Gott, serveras som kvällstilltugg eller förrätt.

Ingredienser

  • 1-1 1/4 kg räkor
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Svenskt Smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk chilisås
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk konc hummerfond
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1/2-1 msk sambal oelek
  • Instruktioner

    Skala räkorna. Finhacka rödlök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt paprikapulver, chilisås, vitt vin, hummerfond och grädde. Låt såsen koka ihop 5-10 min. Smaksätt med sambal oelek. Lägg i räkorna och låt dem bli varma. Servera gärna räkorna i små portionsformar tillsammans med nybakat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben