Sandras endivesallad

Serverar: 4 portioner

Den här salladen kan serveras antingen som förrätt eller huvudrätt tillsammans med t ex italienska charkuterier.

Ingredienser

  • 1-2 endiver
  • 2-3 blad rosésallad
  • 2 krukor rucola
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • ½ dl hyvlad parmesan
  • Vinägrett
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Riv eller skär rosésalladen i smala strimlor. Blanda samman ruccola och rosésalladen i en skål. Arrangera endivebladen över. Garnera med pnjenötterna och parmesanen.
    2. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och skeda hälften över salladen. Servera resten av vinägretten vid sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben