Sandys barbecuesås

Såsen håller sig en vecka i kylskåp.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl chilisås
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl vatten
  • 2 msk brun farin
  • 2 msk worcestersås
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Fräs löken i smöret ca 3 minuter.
    2. Tillsätt övriga ingredienser och pressad vitlök. Låt puttra utan lock ca 20 minuter. Låt såsen svalna.
    3. Passar bra till allt grillat, t.ex. revbensspjäll, fläskkarré, hamburgare eller entrecote.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben