Sankte Pers smörgås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gammalt men underbart recept som jag övertagit av min mor. Perfekt med en öl och en snaps som förrätt eller varför inte som vickning.

Ingredienser

  • 2 skivor vitt bröd
  • Smör
  • Finstrimlad purjolök
  • ca 6 ansjovisfiléer
  • 1 hårdkokt ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 msk vetemjöl
  • Drygt 2 msk majonnäs
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rosta bröden lätt, bred smör på. Lägg ett lager purjolök på, sen ansjovis och på det skivat ägg.
    3. Vispa vitorna hårt, vänd ner vetemjöl och majonnäs. Klicka detta över smörgåsarna och gratinera tills fluffet fått en gyllenbrun färg. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben