Sås á la kanel

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

En perfekt sås att använda till alla slag av äppeldesserter

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 2-3 msk malen kanel
  • 6 äggulor
  • 1-1 1/4 dl socker
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, mjök och kanel i en kastrull och låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen.
    2. Lägg äggulor och socker i en rostfri kastrull. Vispa kraftigt. Tillsätt gräddmjöken och sätt kastrullen på plattan. Värm upp såsen under vispning.
    3. När första bubblan syns, ta kastrullen från värmen. SÅSEN FÅR ABSOLUT INTE KOKA.
    4. Sila såsen och kör den i en mixer. Servera såsen varm till äppeldesserter av alla slag

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben