Sås á la kanel
Serverar:
6-8 portioner
Tid:
15 minuter
En perfekt sås att använda till alla slag av äppeldesserter
Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
2-3 msk malen kanel
6 äggulor
1-1 1/4 dl socker
Instruktioner
Blanda grädde, mjök och kanel i en kastrull och låt det koka upp. Ta kastrullen från värmen.
Lägg äggulor och socker i en rostfri kastrull. Vispa kraftigt. Tillsätt gräddmjöken och sätt kastrullen på plattan. Värm upp såsen under vispning.
När första bubblan syns, ta kastrullen från värmen. SÅSEN FÅR ABSOLUT INTE KOKA.
Sila såsen och kör den i en mixer. Servera såsen varm till äppeldesserter av alla slag
Liknande recept
Kalvfärsbiffar med sås a´la Sonja
4
4
Sötsur sås à la Clay
5
25 min
Kalkonbröst med sås à la Caesar
1
20
Cheesecake med smak av kanel
50 min
6
Kebabgryta á la Yngve
4.2
30 min
4
62
Toppengod kall sås till fisk
4.5
4-6
8
Aromatisk sås /Sugo agli aromi
30 min
4
Lutfisk med vit sås
5
4
2
Ris à la Malta
4.6
4
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!