Sås al tonno

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Älgstek med tonfisksås? Omöjlig kombination? Det må låta så, men den här såsen är kanon till t.ex. älgstek!

Ingredienser

  • 3 stora äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl majsolja
  • ½ dl olivolja
  • 4 sardeller
  • 50 gr tonfisk i vatten
  • 20 cocktailcapris
  • Sea salt
  • Svartpeppar
  • Citron
  • Instruktioner

    1. B örja med att tillverka en aioli genom att separera tre ägg-gulor i en bunke. Vispa i en tsk dijonsenap och 1msk rödvinsvinäger till en krämig konsistens.
    2. Häll i ½ dl majsolja, litet i taget, försiktigt under konstant vispande. Fortsätt med ½ dl olivolja. Var noga med att hela tiden vispa!
    3. När du har en krämig aioli är det dax att tillsätta fyra sardeller och tonfisken. Kör med elvisp eller mixerstav så att det blir en helt slät och krämig konsistens.
    4. Servera såsen rumstemprerad till älgstek eller rostbiff och klyftpotatis. Cocktail-kaprisen till är ett måste!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben