Älgstek med tonfisksås? Omöjlig kombination? Det må låta så, men den här såsen är kanon till t.ex. älgstek!
Ingredienser
3 stora äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk rödvinsvinäger
½ dl majsolja
½ dl olivolja
4 sardeller
50 gr tonfisk i vatten
20 cocktailcapris
Sea salt
Svartpeppar
Citron
Instruktioner
- B örja med att tillverka en aioli genom att separera tre ägg-gulor i en bunke. Vispa i en tsk dijonsenap och 1msk rödvinsvinäger till en krämig konsistens.
- Häll i ½ dl majsolja, litet i taget, försiktigt under konstant vispande. Fortsätt med ½ dl olivolja. Var noga med att hela tiden vispa!
- När du har en krämig aioli är det dax att tillsätta fyra sardeller och tonfisken. Kör med elvisp eller mixerstav så att det blir en helt slät och krämig konsistens.
- Servera såsen rumstemprerad till älgstek eller rostbiff och klyftpotatis. Cocktail-kaprisen till är ett måste!
Liknande recept
Kommentarer (0)