Sås - Beurre Blanc, smörsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En smörsås som passar bra till ångkokt elle ugnsbakad fisk Denna sås är lite 'jobbig' att vispa ihop men väl värd besväret.

Ingredienser

  • 1 dl vitt vin (torrt)
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 3 msk vitvins vinäger
  • 300 g smör (äkta osaltat)
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka lök, vinäger och vin i en kastrull och reducera till ca hälften. Sila vätskan och tillsätt smöret lite i taget under kravtig vispning på svag värme (smöret skall vara rumstempererat) Tag bort kastrullen från spisen och fortsätt vispa tills såsen blir fluffig. Tillsätt citronsaften och smaksätt med sal & peppar

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben