Sås - Mornay

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mornay-sås används för att gratinera t.ex. skaldjur

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl riven schweitzerost
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Fräs smöret tillsammans med mjölet utan att det får färg Späd med grädden under uppkokning och vispning, koka ca 5 min. Tag kastrullen från spisen och vispa i äggulorna, osten och ev 1 msk smör smaka av med salt & peppar
    2. Bred såsen över det du skall gratinera och grädda i ugn på ca 250-175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben