Sås - Sherrysås

Serverar: 6 portioner

God till ugnsbakad eller kokt fisk

Ingredienser

  • 2 dl créme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1½ dl torr sherry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk smör, till montering
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Koka upp créme fraich tillsammans med grädde och sherry. Smula i buljongtärningen och låt koka under vispning i ca 5 minuter. Rör i hop smör och mjöl till en Burre Manié och klicka i under fortsatt vispning. Koka ytterligare ca 5 min. Klicka i 1 msk mjukt smör för att blanka och höja smaken Smaksätt med salt och vitpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben