Sataybiff från Malaysia

Serverar: 4 portioner

Det här är en moderniserad variant av den asiatiska versionen. Både smak och näringsinnehållet har förbättrats.

Ingredienser

  • 600 g mörat ytter- eller innanlår eller grytbitar
  • 1 dl osaltade jordnötter
  • 2-3 små röda chilifrukter
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl kokosmjölk
  • Saften av 1 stor citron
  • 2 tsk mald ingefära
  • 3 krm gurkmeja
  • 2 tsk mild currypasta
  • ½-1 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 lök
  • 2 potatisar
  • 1 liten aubergine
  • 5 dl köttbuljong
  • 175 g broccolibuketter
  • ½ tsk salt
  • 2½-3 msk maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Lägg nötter, urkärnade chilifrukter, skalad vitlök, kokosmjölk, citronsaft, ingefära, gurkmeja och currypasta i en matberedare och kör blandningen till en pasta. Tillsätt vatten så att såsen får en simmig konsistens.
    2. Putsa köttet och skär det i 5 cm långa strimlor.
    3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta på hög värme. Skala och grovhacka löken. Fräs kött och lök tills köttet fått en vacker brun färg.
    4. Skala och tärna potatisen. Tillsätt potatisen till grytan och hälften av såsen. Låt allting fräsa i 2-3 minuter. Rör om då och då.
    5. Skölj och tärna auberginen grovt. Rör ner buljong och aubergine. Sjud grytan i ytterligare 15 minuter. Vänd ner broccolibuketterna. Smaksätt med salt och red av med lite maizena utrört i vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben