Sauterad spenat med valnötter

Serverar: 4 portioner

Spenaten sauteras lätt med vitlök, olja, örter, valnötter och citron. 182 kcal/portion

Ingredienser

  • 1½ l bladspenat
  • 2 msk margarin
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl valnötskärnor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 3 msk slätbladig persilja, hackad
  • 1 msk klippt gräslök
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj spenaten väl och låt den rinna av på hushållspapper eller i salladsslunga. Skär bort kraftiga stjälkar och hacka spenaten grovt.
    2. Hetta upp margarin och olja i en teflonstekpanna på hög värme. Tillsätt valnötter och vitlök och fräs under omrörning cirka 1 minut tills vitlöken är gyllene.
    3. Tillsätt spenaten till pannan och fräs under omrörning tills den har mjuknat.
    4. Tillsätt persilja, gräslök och citronsaft och blanda väl. Smaka av med flingsalt och svartpeppar och servera varmt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben