Scampi a' la Indiana

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

På 80-talet jobbade jag som kock i en restaurang där vi hade denna underbara rätt. Den håller än idag. Perfekt fredagsmysmat eftersom det inte tar längre tid än medans riset kokar.

Ingredienser

  • 500 g scampiräkor, helst utan stjärtskal kvar
  • ½ rödlök
  • 2 kvisttomater
  • 1-2 paprikor, gärna olika färger
  • 1/4 färsk röd chili i små bitar
  • 6 msk smör
  • 2 msk curry
  • 2 pressande citronklyftor
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk salt
  • 1-2 msk idealmjöl
  • Peppar
  • Instruktioner

    Smält hälften av smöret, fräs curryn, chilin och citronen. Fräs räkorna i detta i 2 min och ta sedan upp dem och lägg dem vid sidan av. Skiva rödlöken tunt, dela paprikan och tomaterna i större bitar, (Jag brukar skära bort tomatens kärnhus) och fräs detta tillsammans med smörklicken som är kvar och saltet. Tillsätt gräddmjölken och låt det puttra någon minut. Lägg allra sist i räkorna och smaka av, eventuellt kanske det behövs lite mer curry beroende på styrka. Red med mjölet. Serveras med fördel tillsammans med en ristimbal och grönsallad. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    knottis 11 januari 2010

    Jättegott! Vi åt detta som lite fredagsmys. Hade lite mindre curry i eftersom gubben är kinkig med det. Sen hade jag lättgrädde (Milda Extra 4 %) eftersom jag är försiktig med fettet. Det blir säkert ännu smarrigare med riktig grädde. Det här kommer vi att göra fler gånger. Tack för recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben