Schweizisk fiskfilé

Serverar: 4 portioner

Denna fiskrätt övertygar även den mest tveksamma fiskätaren till att frossa. Efter första smakbiten blir alla lika förtjusta.

Ingredienser

  • 800 g spätt- eller bergtungafilé
  • Ostsås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mellanmjölk
  • 1,5 dl riven , stark ost
  • 2 msk färsk , hackad dill
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fiskfiléerna i ett lager i en ugnsfast form och stek dem i ugnen tills de lätt delar sig i skivor, 10-15 minuter. Häll bort överflödig vätska från formen.
    2. Smält matfettet i en kastrull. Vispa ner mjölet och bryn redningen i ca 2 minuter. Vispa ner mjölken lite i taget och sjud upp. Låt såsen sjuda tils den tjocknar, ca 5 minuter. Tillsätt ost, dill, kajennpeppar, salt och svartpeppar. Sjud under omrörning tills osten har smält, ca 1 minut.
    3. Häll ostsåsen över fisken i den ugnsfasta formen. Gratinera i ugnen tills ytan är gyllenbrun, ca 10 minuter. Lägg upp fisken på varma tallrikar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben