Schweiziskt bondbröd

Mitt favoritbröd. Saltet arbetas in efter 1:a jäsningen.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk olja
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 dl rågsikt
  • Efter 1:a jäsningen
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen i 37° vatten. Tillsätt olja, 6 dl vetemjöl och 4 dl rågsikt. Arbeta degen väl. Jäs 60 min. Arbeta in salt och 3 dl vetemjöl. Forma till 2 bröd. Strö över lite rågsikt. Jäs dubbel storlek, 20-30 min. Skåra bröden på 4 ställen med rakblad precis innan de gräddas i 200°C ugn 30-35 min. Kallna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    4.5
    13 h 25 min
    4
    21

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben