Mammas bondbröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta receptet har jag fått av mamma men jag har lagt till lite frön i det.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 liter kallt vatten
  • 4 tsk salt
  • 2,8 liter vetemjöl special
  • 2 dl linfrön
  • 1 ½ dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst och vatten, lägg i saltet. Lägg i de frön du vill ha. Tillsätt mjöl tills degen släppt bunken. Låt jäsa 1 timme i bunken.
    2. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 4 lika stora bitar och gör dom runda och släta. Låt jäsa 1 timme.
    3. Skär 3 skåror i varje bröd med en vass kniv. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 250 grader i 15 minuter, stäng sedan av ugnen och låt bröden stå 15 minuter i eftervärmen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben