Schweiziskt bondbröd

Ett recept jag alltid kommer tillbaka till. Hittade det på 80-talet.

Ingredienser

  • 4 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 5 dl ljummet vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk olja
  • Efter 1:a jäsningen
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, 6 dl vetemjöl och 4 dl rågsikt. Arbeta degen väl. Jäs degen 60 min.
    2. Arbeta in salt och ca 3 dl vetemjöl. Forma till 2 bröd. Strö över lite rågsikt. Jäs dubbel storlek, ca 30 min.
    3. Skåra bröden på 4 ställen med rakblad. Grädda nedre delen av ugnen 200°C 30-35 minuter.
    4. Kallna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    4.5
    13 h 25 min
    4
    21

    Kommentarer (1)

    eriksgatan1 18 september 2015

    Tack för receptet bakade alltid detta på 80-90 talet har sedan glömt bort det nu ska det bakas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben