Scones

Serverar: 16 portioner

Tid: 15 minuter

Gott med marmelad på.

Ingredienser

  • 8 dl (ca 450 g) vetemjöl eller lantvetemjöl
  • Eller
  • 4 dl grahamsmjöl+ 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpilver
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk eller filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Fördela fettet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt mjölk eller filmjölk och rör snabbt ihop degen.
    2. Utbakning: Dela degen i 4 delar och lägg dem på en smord plåt. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda i mitten i ugnen i ca 10 min. Bryt isär kakorna och servera dem nygräddade.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben