Serverar: 2 portioner
Tid: 20 minuter
Man kan även tillsätta 1 g saffran för en lite juligare variant.
Sätt på ugnen på 250*. Koka upp mjölken och låt svalna. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ägg, mjölk, och de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryssöver kakorna och nagga dom. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker, och eventuellt mandelspån. Grädda gyllene i mitten i ugnen i cirka 10 minuter.
Scones
Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...
Pizzadeg
Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...
Frukostvanor som varar!
Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...