Scones

Tid: 45 minuter

Härliga scones! Serveras gärna med lemoncurd, sylt, marmelad och cottage cream.

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 500 g vetemjöl special
  • 12 g bakpulver
  • 10 g salt
  • 100 g socker
  • 170 g smör
  • 260 g mjölk
  • Instruktioner

    1. 1. Sikta vetemjöl och bakpulver i en bunke.
    2. 2. Tillsätt salt och socker samt det rumtempererade smöret. Rör med en slev så det blir smuligt.
    3. 3. Tillsätt mjölken och rör försiktigt till en slät deg.
    4. 4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord ca 2 cm tjock och stick ut runda bottnar eller valfri form.
    5. 5. Sätt bottnarna på en plåt med bakplåtspapper.
    6. 6. Pensla bottnarna med ett uppvispat ägg.
    7. 7. Baka sedan i 220 grader ca 15 minuter så de får vacker gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben