Scones

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Ganska simpelt recept, men gud var goda dem var! Faktiskt de godaste jag smakat.. MUMS!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g margarin
  • 2 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader och smörj en plåt eller använd bakplåtspapper.
    2. Blanda mjölsorterna, bakpulver och salt i en skål. Fördela margarinet i mjölplandningen (själv använde jag flytande margarin, något nyttigare och blir även lite smidigare) Tillsätt sedan filen och arbeta ihop det med en sked.
    3. (Degen blir lite kladdig, vilket gör att de fick det där lite speciella utseendet. finare med släta scones, men jag gillade hur konsistensen på dessa blev. Vill du ha dem släta så tillsätter du lite mjöl)
    4. Dela degen i 2 delar och tryck ut dem till runda kakor som är ungefär 2 cm tjocka, skåra varje kaka i 4 delar och nagga med en gaffel.
    5. Sedan är det bara att skjutsa in dem i ugnen i ca 10 minuter och därefter har du en väldigt smarrig frukost eller mellanmål!:)

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben