Scones

Serverar: 8 portioner

Dessa scones hittade jag i en tidning tror de kommer från ica. De är lika goda varma som kalla och enkla att göra. Jag använde 8 stora amerikanska muffinsformar.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • Förslag på smaksättning
  • 1 dl torkad frukt aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär eller gojibär
  • 1 dl nötter eller mandel
  • ½ g saffran och 1 msk socker
  • 1 tsk malen kanel och 2 tsk socker
  • 1 tsk stött kardemummakärnor och 1 tsk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, någon av smaksättningarna och salt i en bunke.
    3. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
    4. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
    5. Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper.
    6. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
    7. Servera sconsen nygräddade med ost och marmelad.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben