Sätt ugnen på 175º.
Vispa smör, socker och muscovadosocker ljusbrunt och pösigt.
Tillsätt sirap och sist mjölet blandat med bikarbonaten och vaniljsockret.
Blanda allt till en rullbar smet.
Rulla ut till 4-6 längder lika långa som plåten, lägg dem på två plåtar och platta till dem.
Grädda i ca 15-18 minuter.
Låt dem svalna lite innan de skärs upp till kakor.
Förvara kakorna i tättslutande burk.
vanssinnigt goda, - trots att jag lade i 1,5 tsk bakpulver INNAN jag kom ihåg att det skulle vara bikarbonat...
supergoda...
ma7724 april 2011
går det inte lika bra med vanligt strösocker?
angelicaj899 maj 2011
Muscovadosocker har den där speciella smaken som blir så god i kakorna, så byt inte ut det.
De här kakorna var supergoda och gick hem hos sambo, familj och alla andra som kom och fikade :) Hur sega man vill ha dom varierar man själv genom gräddningstiden.
Helt underbart goda!!! Tack
vanssinnigt goda, - trots att jag lade i 1,5 tsk bakpulver INNAN jag kom ihåg att det skulle vara bikarbonat... supergoda...
går det inte lika bra med vanligt strösocker?
Muscovadosocker har den där speciella smaken som blir så god i kakorna, så byt inte ut det. De här kakorna var supergoda och gick hem hos sambo, familj och alla andra som kom och fikade :) Hur sega man vill ha dom varierar man själv genom gräddningstiden.