Sega chokladkakor

Serverar: 30-40 portioner

Sega chokladkakor som blir som godis.

Ingredienser

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 180 g strösocker
  • 85 g mörkt muscovadosocker
  • 225 g sirap
  • 360 g vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 30 g äkta vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Vispa smör, socker och muscovadosocker ljusbrunt och pösigt. Tillsätt sirap och sist mjölet blandat med bikarbonaten och vaniljsockret. Blanda allt till en rullbar smet.
    2. Rulla ut till 4-6 längder lika långa som plåten, lägg dem på två plåtar och platta till dem. Grädda i ca 15-18 minuter. Låt dem svalna lite innan de skärs upp till kakor. Förvara kakorna i tättslutande burk.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4
    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (4)

    Skruttan-pluttan 21 juli 2009

    Helt underbart goda!!! Tack

    victorsfru 16 september 2010

    vanssinnigt goda, - trots att jag lade i 1,5 tsk bakpulver INNAN jag kom ihåg att det skulle vara bikarbonat... supergoda...

    ma77 24 april 2011

    går det inte lika bra med vanligt strösocker?

    angelicaj89 9 maj 2011

    Muscovadosocker har den där speciella smaken som blir så god i kakorna, så byt inte ut det. De här kakorna var supergoda och gick hem hos sambo, familj och alla andra som kom och fikade :) Hur sega man vill ha dom varierar man själv genom gräddningstiden.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben