Sejfilé med linssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Både färsk fisk och halvtinade, djupfrysta filéer passar bra att laga den här rätten av. Här blandar vi friskt olika smaker. Orientaliska linser, indisk curry och sej från Ishavet. Vill du ge rätten ytterligare en dimension, servera med mandelpotatis.

Ingredienser

  • 400 g sejfilé
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl röda linser
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • curry
  • 12 st mandelpotatis
  • Instruktioner

    1. 1.Yoghurtsås Blanda matlagningsyoghurt och curry till önskad smak.
    2. 2.Koka mandelpotatis
    3. 3. Linssallad: Koka linserna i lättsaltat vatten i 10 minuter. Spola av dem med kallt vatten. Låt dem rinna av ordentligt. Blanda olja och rödvinsvinäger med salt och peppar. Rör ner det i linserna och blanda ner oliverna.
    4. 4. Fisk: Skär fiskfiléerna i mindre bitar. Blanda samman mjöl och salt. Vänd fiskfiléerna i blandningen. Stek dem i olja på medelvärme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben