Färgrikt, krispigt och nyttigt. Selleribitar fyllda med färskost, oliver och cornichoner, blir en succé på festen.
Ingredienser
250 g lätt färskost, t ex philadelphia
3 msk finhackade cornichoner
2 msk finhackade gröna oliver
1 msk finhackad slätbladig persilja
1 tsk fint rivet citronskal + extra till garnering
4 selleristjälkar
Instruktioner
- Blanda färskosten med cornichoner, oliver, persilja och citronskal till en jämn och slät kräm. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen fram till användning.
- Ansa ändarna på selleristjälkarna med en vass kniv. Använd en vass kniv eller en potatisskalare och skala av de yttersta grova trådarna på stjälkarna. Skär sellerin i jämnstora bitar, ca 3-4 cm långa.
- Portionera upp ostkrämen på selleristjälkarna och garnera med citronskal. Servera på fat så att gästerna kan ta med fingrarna.
Liknande recept
Kommentarer (0)