Selleribåtar med ostkräm

Serverar: 4 portioner

Färgrikt, krispigt och nyttigt. Selleribitar fyllda med färskost, oliver och cornichoner, blir en succé på festen.

Ingredienser

  • 250 g lätt färskost, t ex philadelphia
  • 3 msk finhackade cornichoner
  • 2 msk finhackade gröna oliver
  • 1 msk finhackad slätbladig persilja
  • 1 tsk fint rivet citronskal + extra till garnering
  • 4 selleristjälkar
  • Instruktioner

    1. Blanda färskosten med cornichoner, oliver, persilja och citronskal till en jämn och slät kräm. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen fram till användning.
    2. Ansa ändarna på selleristjälkarna med en vass kniv. Använd en vass kniv eller en potatisskalare och skala av de yttersta grova trådarna på stjälkarna. Skär sellerin i jämnstora bitar, ca 3-4 cm långa.
    3. Portionera upp ostkrämen på selleristjälkarna och garnera med citronskal. Servera på fat så att gästerna kan ta med fingrarna.

    Liknande recept

    10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben