Semifreddo al limoncello

Serverar: 4 portioner

När Limoncello - citronlikör är klar (se tidigare recept), kan man göra den här friska glassdesserten.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 5 msk socker
  • 3/4-1 dl pressad citronsaft
  • Rivet skal av en citron
  • 1 dl limoncello
  • 2 dl vispgrädde
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronsaft, skal och limoncello.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden fluffig. Vänd försiktigt ner både äggvitor och grädde i den första ägg krämen.
    3. Häll upp i portionsformar eller en stor form och ställ in i frysen ett par timmar.
    4. Garnera med raspat citronskal och/eller förska myntablad före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben