Semifreddo med hallon och mintchoklad

Serverar: 4 portioner

Semifreddo betyder ”halvfryst” på italienska, och är en populär efterrätt som kan varieras i det oändliga. After eight och hallon ger smak åt denna variant.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 3 dl hallon, frysta
  • 8 After eight
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 äggvitor
  • Eventuellt 1 msk mörk rom
  • Chokladsås
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Mosa hälften av hallonen. Skär mintchokladen i bitar.
    2. Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    3. Rör ned de mosade hallonen och mintchokladen i äggulesmeten. Tillsätt eventuellt rom. Rör ner vispad grädde, matlagningsyoghurt och resten av hallonen. Vänd till sist ned de vispade äggvitorna. Häll smeten i en form. Täck med plastfilm eller folie.
    4. Frys semifreddon i minst 6 timmar.
    5. Ställ semifreddon i kylen cirka 30 minuter före servering. Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp under omrörning, och låt sjuda i några minuter till lagom konsistens.
    6. Skeda upp semifreddon i portionsskålar och dekorera med hallon. Servera den varma chokladsåsen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben