Senapsglaserade revben med potatis och morötter

Serverar: 4 portioner

En senaps- och vitlöksmarinad, snabb bräsering och sedan steks de färdiga i ugnen med potatis och morötter.

Ingredienser

  • 2 kg revben av nötkött
  • 1½ dl dijonsenap
  • ½ dl färskpressad citronsaft
  • 2 msk strösocker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 500 g små potatisar, t ex Asterix
  • 450 g morötter
  • ½ dl olja
  • Instruktioner

    1. Lägg revbenen i en plastpåse. Blanda senap, citronsaft, socker, salt, peppar och vitlök till en marinad. Häll marinaden över revbenen. Förslut påsen och marinera i kylen i ett dygn, vänd påsen då och då.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj, skrubba och skär potatisen i bitar. Skär morötterna i bitar, cirka 2½ cm stora. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Ta upp revbenen ur påsen och spara marinaden. Lägg revbenen i stekpannan och bryn dem runtom cirka 10 minuter.
    3. Lägg revbenen i en ugnsfast form och häll över marinaden. Täck över med aluminiumfolie och stek i ugnen i 1 timma. Tillsätt potatis och morötter, täck över och stek ytterligare 45 minuter, cirka, tills potatisen, morötterna och köttet är färdigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben