Senapsgravad strömming

Serverar: 4 portioner

En god och billig vicknings- eller lunchrätt. Strömmingen bör få stå och dra minst ett dygn innan den ska serveras. Sedan kan den hålla sig ca en vecka i kylskåp.

Ingredienser

  • 1 kg hel strömming, 600 g rensad
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk ättikssprit
  • Senapssås
  • 1 dl senap
  • 2-3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossade vitpepparkorn
  • 1 dl olja
  • 1 msk ättikssprit
  • ½ dl finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Rensa och filea fisken. Skölj väl och låt den rinna av.
    2. Dra skinnet av filéerna och dela dem på längden.
    3. Blanda vatten, salt och ättikssprit. Lägg strömmingfiléerna i en skål eller ett fat och häll över ättikslagen. Grava strömmingen i 6 timmar.
    4. Blanda samman samtliga ingredienser till såsen. Lägg strömmingen i en kruka eller burk och häll senapssåsen över.
    5. Låt den stå kallt minst ett dygn före serveringen.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben