Senapskyckling med snabb couscous

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Yoghurten gör kycklingen mör och senapen ger god smak och fin färg. Den här rätten går lika bra att äta varm som kall.

Ingredienser

  • Senapskyckling
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk gula senapsfrön
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • 4 kycklingklubbor
  • Couscous
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 2½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 3½ dl couscous
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda yoghurt, senap, senapsfrö, gurkmeja, salt och peppar i en bunke.
    3. Dela kycklingklubborna i två bitar i "leden" och lägg bitarna i senapsblandningen. Blanda väl så att delarna blir täckta. Lägg sen kycklingen i en ugnssäker form, ta med yoghurtblandningen och stek mitt i ugnen ca 30 min.
    4. Skala morötter, lök, och vitlök och dela dem i bitar. Dela zucchinin på längden, skrap ur kärnorna med hjälp av en sked, dela halvorna i bitar.
    5. Hacka grönsakerna fint. Om du använder en matberedare, så kör morötterna först i några sekunder, tillsätt sedan lök, vitlök och zucchini.
    6. Fräs grönsakshacket i olivolja i en kastrull i ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och salt, låt koka upp. Häll i couscous, blanda väl. Ta kastrullen från värmen och låt svälla 5 minuter under lock.
    7. Rör om i couscousen och servera med kycklingen.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben