Senapspanerad kolja

Serverar: 4 portioner

En underbar fiskrätt. Senapen ger rätten fin yta och färg och grädden en härlig mild smak. Servera med potatismos eller mandelpotatis.

Ingredienser

  • 600 g koljafiléer
  • 2 + 1 msk grov eller fin senap
  • 2 dl ströbröd
  • 50 g smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 - 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 knippa dill
  • Instruktioner

    1. Pensla fiskfiléerna med senap och vik dem så att senapsytan kommer utåt. panera filéerna i ströbröd.
    2. Hetta upp matfettet och stek fiskfiléerna på svag värme i 5-7 minuter beroende på tjocklek. Vänd dem en gång och salta och peppra på båda sidor.
    3. Blanda 1 msk senap med grädden och häll den i stekpannan runt om fisken. Låt ovansidan av fisken sticka upp och förbli knaprig och gräddkoka underdelen av fiskfiléerna. Låt koka ihop i 5 minuter.
    4. Hacka och tillsätt dillen. Servera med mandelpotatis eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 22 mars 2012

    Det här blev en god fisk. Jag blandade Dijonsenap och skånsk senap att pensla med. Sen hade jag skånsk i grädden...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben