En underbar fiskrätt. Senapen ger rätten fin yta och färg och grädden en härlig mild smak. Servera med potatismos eller mandelpotatis.
Ingredienser
600 g koljafiléer
2 + 1 msk grov eller fin senap
2 dl ströbröd
50 g smör eller margarin
Salt
Peppar
2 - 3 dl matlagningsgrädde
1 knippa dill
Instruktioner
Pensla fiskfiléerna med senap och vik dem så att senapsytan kommer utåt. panera filéerna i ströbröd.
Hetta upp matfettet och stek fiskfiléerna på svag värme i 5-7 minuter beroende på tjocklek. Vänd dem en gång och salta och peppra på båda sidor.
Blanda 1 msk senap med grädden och häll den i stekpannan runt om fisken. Låt ovansidan av fisken sticka upp och förbli knaprig och gräddkoka underdelen av fiskfiléerna. Låt koka ihop i 5 minuter.
Hacka och tillsätt dillen. Servera med mandelpotatis eller potatismos.
Det här blev en god fisk. Jag blandade Dijonsenap och skånsk senap att pensla med. Sen hade jag skånsk i grädden...