Senapspanerad Lax med röd vinsås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket lättlagad och mycket god

Ingredienser

  • 600.gram laxfilé (skinnfri)
  • 2-3 msk senap
  • 1 msk. ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2-3 msk smält smör
  • Sås
  • 1 dl. torrt vitt vin
  • 1 dl. vatten
  • 1 smulad buljongtärning
  • 3 dl. vispgrädde
  • 2 msk. tomatpuré
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1-2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Ugn. 250 grader.
    2. 1. Lägg laxfilén på ett smort eldfast fat. Bred på senapen och sikta över ströbröd och salt. Droppa över smält smör. 2. Stek fisken mitt i ugnen på grill ca 20 minuter. (man kan ha över och undervärme de fösta 10 minuterna) 3. Blanda under tiden samman alla ingredienserna till såsen, utom smöret, i en kastrull. Låt såsen sjuda ihop tills den får lagom konsistens. Rör i den då och då. 4. Smaka av såsen med peppar och blanka av den med lite smör. Bjud kokt potatis och kokta grönsaker till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 25 mars 2008

    MUMS!! Jättegott och enkelt. Till såsen använde jag matlagningsgrädde och därför knappt 1/2 dl vitt matlagningsvin. 3 msk tomatpuré och 1.5 fiskbuljongtärningar. Fisken blev knaprig och smakade ljuvligt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben