1. Lägg laxfilén på ett smort eldfast fat. Bred på senapen och sikta över ströbröd och salt. Droppa över smält smör.
2. Stek fisken mitt i ugnen på grill ca 20 minuter. (man kan ha över och undervärme de fösta 10 minuterna)
3. Blanda under tiden samman alla ingredienserna till såsen, utom smöret, i en kastrull. Låt såsen sjuda ihop tills den får lagom konsistens. Rör i den då och då.
4. Smaka av såsen med peppar och blanka av den med lite smör. Bjud kokt potatis och kokta grönsaker till.
MUMS!! Jättegott och enkelt.
Till såsen använde jag matlagningsgrädde och därför knappt 1/2 dl vitt matlagningsvin. 3 msk tomatpuré och 1.5 fiskbuljongtärningar.
Fisken blev knaprig och smakade ljuvligt!
MUMS!! Jättegott och enkelt. Till såsen använde jag matlagningsgrädde och därför knappt 1/2 dl vitt matlagningsvin. 3 msk tomatpuré och 1.5 fiskbuljongtärningar. Fisken blev knaprig och smakade ljuvligt!