Senapssås med dill

Denna sås har jag ärvt av min mamma. Vi äter den varje midsommar till inkokt lax.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk socker
  • ½-1 msk ättika, 12%
  • 1-2 dl svensk senap
  • 1-2 knippor dill
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden lätt och rör ihop med övriga ingredienser.
    2. Jag har inga måttangivelser på denna sås, så ovan är bara ungefärliga. Proportionerna mellan grädda och majonnäs är 3 delar vispad grädde 1 del majonnäs. Var försiktig med ättikan och smaka av om det behövs mer senap eller dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Panerade kalvkotletter med kall senapssås och marinerad blomkål
    Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral sma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben