Senapstorsk med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Frisk och välbalanserad smakbrytning. Jättegott!

Ingredienser

  • 600 g torskfilé halvtinad
  • 1 tsk salt
  • 1 purjolök
  • 2 msk margarin
  • Senapsgrädden
  • 2 dl grädde
  • 3 tsk idealmjöl
  • 1 msk senap (helst fisksenap)
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 ½ msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform. Finhacka purjon och lägg i botten på en smord form. Lägg den halvtinade fisken ovanpå purjon, salta och klicka ut lite margarin.
    2. Täck formen med aluminiumfolie och ställ in i 225 grader i 20 min.
    3. Vispa grädden och blanda i mjölet, senapen och pepparroten.
    4. Ta ut fisken och öka värmen till 250 grader. Bred senapsgrädden över fisken. Strö den rivna osten överst och låt rätten stå i 250 graders värme i ytterligare 10 minuter.
    5. Serveras med kokt ris med paprikastrimlor i.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben