Sesam- och löksnurror

Serverar: 18 portioner

Med hjälp av smördeg, lök, ägg och sesamfrön trollar du snabbt fram dessa knapriga tilltugg. De passar lika bra till fördrinken som till soppan.

Ingredienser

  • 3 plattor fryst smördeg
  • 1 gul lök
  • 2-3 msk sesamfrön
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegsplattorna. Sporra ut 18 remsor ur degen, 1½-2 cm breda och 12-15 cm långa.
    2. Skala och finhacka löken. Blanda lökhacket med sesamfrön.
    3. Vispa upp ägget och pensla remsorna med det. Strö över lök- och sesamblandningen.
    4. Sno remsorna lätt så att de får en vackert vriden form. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda snurrorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben