Sesamkyckling med linssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den saftiga kycklingen blir god med syrlig sallad.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • ½ dl sesamfrön
  • Marinad
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk riven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • saft och skal av 1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Linssallad
  • 5 dl röda linser
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 apelsiner
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda marinaden och marinera kycklingen 20 minuter eller längre.
    2. Lägg filéerna och marinad i ugnsform, strö över sesamfrön. Stek mitt i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 min,.
    3. Koka linserna i saltat vatten 10 min. Häll av i durkslag och spola i kallt vatten.
    4. Skala apelsinerna med kniv och skär ut filéer. Pressa och spara saften ur skalresterna.
    5. Strimla basilikabladen. Blanda linserna med apelsinsaft och -klyftor, basilika och olivolja. Salta och peppra. Servera med kycklingen, gärna på salladsbädd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben